Limon & Yuzu Kek

Inspiration Yuzu kuvertürüyle limonun birleşmesiyle oluşan taze bir kek deneyimi....


1. ADIM:

LİMONLU KEK

 

1 adet limon kabuğu rendesi
180gr yumurta
150gr pudra şekeri
1 tutam tuz
100rg krema
180gr siyez unu
3gr kabartma tozu
65gr eritilmiş tereyağı

Limon kabuğunu rendeleyin ve şekerle karıştırın.
Yumurtaları, tuzu ve kremayı karışıma ekleyin.
Einkorn ununu kabartma tozu ile birlikte eleyin ve karışıma ekleyin. Tereyağını eritip hala sıcakken karışıma ekleyin.
Bu hamuru yağlı kağıtla kaplanmış bir kek kalıbına dökün.
Daha sonra, bir hamur spatulası veya erimiş yağa batırılmış bir bıçak kullanarak kekin üstünü uzunlamasına keserek fırında kabarmasını sağlayın.
Keki 160°C'de yaklaşık bir saat pişirin. Kekin tamamen pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırın. Bıçak temiz çıkarsa kek hazırdır.


2. ADIM:

INSPIRATION YUZU ÇITIR KAPLAMA

200gr INSPIRATION YUZU
20gr üzüm çekirdeği yağı
50gr file badem

INSPIRATION YUZU'yu 40°C'de eritin ve üzüm çekirdeği yağını ekleyin. Doğranmış bademlerle karıştırın. Kaplamayı yaklaşık 35°C sıcaklıkta kullanın. Kek pişirildikten, kalıptan çıkarıldıktan ve soğuduktan sonra, 30 dakika boyunca dondurucuya yerleştirin. Bu arada INSPIRATION YUZU kaplamasını hazırlayın. İyice soğutulmuş keki dondurucudan çıkarın ve kaplamaya batırarak üçte ikisini kaplayın. Hemen bir servis tabağına yerleştirin ve oda sıcaklığında bekletin, ardından servis edin.


BİRLEŞTİRME

Kek pişirildikten, kalıptan çıkarıldıktan ve soğutulduktan sonra 30 dakika boyunca dondurucuya yerleştirin.  
Bu arada, INSPIRATION YUZU kaplamasını hazırlayın.  
İyice soğutulmuş keki dondurucudan çıkarın ve kaplamaya batırarak üçte dördünü kaplayın.  
Hemen bir servis tabağına yerleştirin ve oda sıcaklığında bekletin, ardından servis edin.

  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.