Pastarom Gıda, pasta ve dondurma yapımıyla ilgili dünyanın farklı ülkelerinden markaları ithal ederek sektöre hizmet etmek ve sektörün gelişimini amaçlayan bir gıda dağıtım markasıdır. 1998 yılında pastalara görsel yazdıran pasta yazıcısını ilk Türkiye’ye getiren kuruluş olarak her zaman sektörde alanındaki en kaliteli markaları getirmeyi hedefleyerek ‘ilkleri’ sektör ile tanıştırmıştır. Dondurma malzemeleri dünyasından MEC 3, Fabbri, Pregel; Pastacılıktan Amerikan markası Wilton; kahve sektöründen Davidoff Coffee, Cafe Richards, çikolata dünyasından; Valrhona ve birçok daha benzer global markaları Türkiye pazarı ile tanıştıran firma olarak sektörde öncü bir rol oynamıştır. 81 ilde bulunan hemen hemen tüm pastanelere, dondurmacılara ve birçok restorana geniş ürün gamıyla hizmet vermiştir.
2015 yılında Pastarom’un ana şirketi olan STP Gıda bir yatırım fonuna satılmasıyla Pastarom Gıda’da bu yönetim altında çalışmaya devam etmiştir. 2018 yılında fon yönetiminde firmanın kapatılmasına karar verilmiştir.
STP Gıda’nın kurucularından Sayın İbrahim Urlulu şirketi 2019 yılında geri satın alarak Yönetim Kurulu Başkanı görevine olarak geri gelmiştir. Pastarom Gıda’da tekrardan kapılarını açarak sektöre bıraktığı yerden hizmet etmeye devam etmektedir. 2022 yılı itibariyle Fransız çikolata markası olan Valrhona’nın distribütörlüğünü tekrardan üstlenerek en iyi kalite çikolata tercih eden işletmelerle ürünleri buluşturmaya devam etmektedir. ‘Her zaman en iyilerle’ söylemini benimseyen Pastarom Gıda yeni döneminde de bu mottoyla sektöre dönerek eski dostlarıyla buluşuyor olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.